Ukrajnai háború

Újabb fogolycserét hajtott végre Oroszország és Ukrajna - videó

230 ukrán és 248 orosz hadifogoly szabadult ki a fogságból.

2024.01.03 20:27MTI

Oroszország és Ukrajna újabb fogolycserét hajtott végre szerdán, ennek keretében 230 ukrán és 248 orosz hadifogoly szabadult ki a fogságból.

"A mieink otthon vannak" - írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-oldalán, amelyen egy rövid videót is megosztott a kiszabadult ukrán hadifoglyokról.

A hadifoglyok kérdéseiben illetékes ukrán koordinációs stáb szerint a hazatérők között van a fegyveres erők 130 tagja, a nemzeti gárda 55 tagja, a határőrség 38 tagja, egy rendőr és "szabadságától törvényellenesen megfosztott" hat polgári személy.

"Január 3-án bonyolult tárgyalások eredményeképpen a kijevi rezsim ellenőrzése alatt álló területről 248 orosz katona térhetett vissza" - fogalmazott közleményében az orosz védelmi tárca az Interfax orosz hírügynökség szerint. A minisztérium hozzátette, hogy a fogolycserére az Egyesült Arab Emírségek humanitárius jellegű közvetítésének köszönhetően került sor.

Oroszország és Ukrajna korábban már több hasonló fogolycserét hajtott végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.