Oroszország

Terroristaként vették nyilvántartásba Navalnij ügyvédjeit

Az elítélt orosz ellenzéki politikus három jogi képviselőjét október 13-án vették őrizetbe "szélsőséges közösségben való részvétel címén".

2023.11.16 18:50MTI

A terroristák és szélsőségesek nyilvántartásába vette csütörtökön Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikus három ügyvédjét, Vagyim Kobzevet, Igor Szergunint és Alekszej Lipcert az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring).

Navalnij három jogi képviselőjét október 13-án vették őrizetbe "szélsőséges közösségben való részvétel címén". A három ügyvéd az ellenzékit az úgynevezett Yves Rocher-ügyben képviselte, amelyben Navalnijt csalásban találták bűnösnek.

A nyomozás szerint az ügyvédek - a szélsőséges közösség létrehozás címén 19 évre ítélt - Navalnij által írt leveleket juttattak el a híveihez.

Elítéltetésük esetén hatévi szabadságvesztésre ítélhetik őket. Az ellenzéki egy negyedik jogi képviselője, Alekszandr Fedulov elhagyta Oroszországot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.