Időjárás

Kegyetlen árvíz sújtja az egykori olimpiai várost - videók

Csaknem 200 háztartást érintett a Szocsi környéki drámai vízszintemelkedés.

2023.06.15 10:07ma.hu

Vészhelyzetbe került szerdán az oroszországi fekete-tengeri üdülőváros, Szocsi, mivel a heves esőzések miatt a helyi Matsesta folyó megáradt, megtöltve a város utcáit iszapos áradattal.

A közösségi médiában közzétett videók szerint az áradások elmosták a parkoló autókat, és elárasztották a város számos épületének földszintjét. A felvételeken látható, ahogy a város utcái és udvarai törmelékkel teli, mocskos tavakká változnak.

A város főútvonalain járműveket láttak sodródni, ahogy az árvíz elsodorta őket. A város több kisebb folyóján is dübörgő, gyors mozgású áramlatok alakultak ki, amelyek néha inkább hasonlítottak sárlavinákra, mint közönséges vízfolyásokra.

Néhány autót a jelek szerint megrongáltak a vízáradat által kidöntött fák is. A helyi média szerint Szocsiban több lakónegyedet is érintett a katasztrófa.

Egyes hírügynökségek arról számoltak be, hogy a helyi hatóságok megfontolják a kiürítés elrendelését a sárcsuszamlások miatt. A lapok szerint a városban bekapcsolták a riasztókat és a hangszórókat, hogy a kiürítésről szóló döntés esetén figyelmeztessék a helyieket. Az üdülőváros strandjait lezárták, és a körülmények javulásáig tilos a fürdés.

A regionális katasztrófavédelmi minisztérium szerint tíz településen, köztük Szocsiban összesen 183 háztartást érintett a katasztrófa. Két autópályahíd is összeomlott. Az özönvízszerű esőzések a jelentések szerint késő délelőttre megszűntek - közölték a tisztviselők, hozzátéve, hogy 155 szakembert és 59 egységet vezényeltek az érintett területekre.

Az orosz hatóságok hivatalosan nem számoltak be az árvízzel kapcsolatos halálesetekről vagy sérültekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.