Ukrajnai háború

Ukrajna Krivij Rih elleni orosz rakétatámadásról, az orosz kormányzó ukrán ágyúzásról számolt be Kurszknál

Heves orosz rakétacsapások érték ukrán beszámolók szerint a közép-ukrajnai Krivij Rih városát, míg az ukrán erők az oroszországi Kurszk régiót ágyúzták keddre virradóra orosz illetékesek szerint.

2023.06.13 09:05MTI

Heves orosz rakétacsapások érték ukrán beszámolók szerint a közép-ukrajnai Krivij Rih városát, míg az ukrán erők az oroszországi Kurszk régiót ágyúzták keddre virradóra orosz illetékesek szerint. Ukrán tisztviselők beszámolója szerint Krivij Rihben, Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosában, az éjszaka folyamán "masszív orosz rakétatámadás" volt, több épületet, köztük egy ötszintes lakóházat is találat ért. Hat ember meghalt és 25 megsebesült, közülük tizenkilencen kórházba kerültek - közölte a területi közigazgatás. A város polgármestere arra figyelmeztetett, hogy még mindig lehetnek a romok alatt rekedt emberek.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszki megye kormányzója - ahol Krivij Rih található - a Telegramon osztott meg egy képet, amely a város elleni éjszakai orosz támadás okozta károkat mutatja.

"Vannak halottak és sebesültek" - írta. Felszólította az embereket, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadót, mivel a helyzet még mindig veszélyes.

Ukrajna kora reggel, az orosz támadással egy időben, a határ melletti oroszországi Kurszk régió két települését ágyúzta - írta Roman Sztarovojt kormányzó a Telegramon. Tudatta, hogy Tyotkinóban kilenc ház megrongálódott, és megszakadt a gáz- és áramszolgáltatás, míg Gluskovóban két épület kigyulladt, és több házban károk keletkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.