Ukrajnai háború

Hatalmas ukrán veszteségről és megsemmisített Leopard tankokról tett bejelentést az orosz katonai szóvivő

A tábornok szerint hétfőn az ukrán fél folytatta az offenzíváját, amelyet az orosz Kelet-csapatcsoport megállított, és amely nem érte el kitűzött céljait.

2023.06.06 08:40MTI

Több mint másfél ezer ukrán katonát, valamint 28 harckocsit, köztük nyolc német Leopard tankot és három francia AMX-10RC kerekes harckocsit semmisített meg az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők újabb támadásának visszaverése során a donyecki régió déli részén - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője keddre virradó éjjel.

A tábornok szerint hétfőn az ukrán fél folytatta az offenzíváját, amelyet az orosz Kelet-csapatcsoport megállított, és amely nem érte el kitűzött céljait. Konasenkov a 28 harckocsin felül 109 páncélozott harcjárművet is az ukrán veszteségek közé sorolt a hadijelentésben.

A szóvivő a támadásról elmondta, hogy a "kijevi rezsim" a vasárnap elszenvedett súlyos veszteségek után a 23. és a 31. gépesített dandárjának maradványait különálló összevont alegységekké alakította át, amelyek Novovorivka és Levadne térségében folytatták az offenzívát. Ezen felül egy friss dandárt is bevetettek ezen a területen.

Konasenkov közölte, az ukrán erőkre harci repülőgépekkel, tüzérségi és rakéta erőkkel, valamint nehézlángszóró rendszerekkel mértek csapást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.