Járvány

Koronavírus - Iránban szabadon engednek 70 ezer rabot

Félő, hogy esetleg gyorsan sok ember megfertőződhet a börtönökben.

2020.03.09 16:10MTI

Iránban ideiglenesen szabadon engednek mintegy 70 ezer rabot az új koronavírus miatt - jelentették be Teheránban arra hivatkozva, hogy félő, esetleg gyorsan sok ember megfertőződhet a börtönökben.

Csak azokat a rabokat helyezik átmenetileg szabadlábra, akikre öt évnél rövidebb büntetést szabtak ki, és akiknek a szabadon bocsátása nem jelent veszélyt a társadalomra - közölték.

Az iráni egészségügyi minisztérium közben 43 új koronavírusos halálesetről számolt be, amivel az áldozatok összesített száma 237-re emelkedett. Az iszlám köztársaságban 7100 fölött van a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.