Rejtély

Emberi maradványokat találtak a vatikáni nagykövetségen

35 éves rejtély végére kerülhet pont.

2018.10.31 08:41ma.hu

35 éves rejtély végére kerülhet pont, miután emberi maradványokat találtak egy, a Vatikán birtokában lévő római ingatlanban - írja a BBC.

A csontdarabokat a Vatikán olaszországi nagykövetségén találták, nem messze a híres Villa Borghese múzeumtól.

A vatikáni nyilatkozat szerint a szakértők megpróbálják meghatározni a maradványok korát és nemét, valamint a halál időpontját.

Az olasz sajtó szerint a maradványok egy vatikáni alkalmazott tizenéves lányáé lehetnek, aki még 1983-ban tűnt el.

A 15 éves Emanuela Orlandit a feltételezések szerint azért ölhették meg, mert követelte Mehmet Ali Agca szabadon bocsátását a börtönből. A török származású férfi volt az, aki 1981-ben megpróbálta kivégezni II. János Pál pápát. Orlandi fiútestvére, Pietro évtizedekig próbálta kideríteni, hogy mi történt a lánnyal. A Vatikánt azzal vádolta, hogy hallgat az ügyben.

A maradványok Mirella Gregorié is lehetnek, akinek 40 nappal Orlandi eltűnése előtt veszett nyoma Rómában. A nyomozók szerint a két esetnek köze lehet egymáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.