Brüsszeli robbantások

Bepánikolhatott a harmadik merénylő

Három elkövetőből kettő felrobbantotta a bőröndjébe rejtett bombáját, míg a harmadik elkövető feltehetően bepánikolt, és nem robbantott.

2016.03.23 07:19ma.hu
Fotó: Twitter

Poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a brüsszeli nemzetközi repülőtéren kedden végrehajtott terrortámadások elkövetői - közölte Francis Vermeiren, a légikikötőnek otthont adó Zaventem település polgármestere.

"Taxival érkeztek a csomagjaikkal a repülőtérre. A pokolgépek a poggyászaikban voltak, amelyeket csomagszállító kocsikra raktak" - mondta el sajtóértekezletén a belga politikus.

A polgármester arról számolt be, hogy a merénylők két robbanószerkezetet működésbe hoztak, és bár a harmadik gyanúsított is csomagszállítóra rakta a táskáját, ő pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet - írja az AFP-re hivatkozva a Hirado.hu.

A két robbantó életét vesztette. A harmadik gyanúsítottat azóta is keresi a rendőrség, a sötét hajú férfi kiléte egyelőre ismeretlen.

Kettős robbantás történt Brüsszelben

A belga kormány megerősítette, hogy terrortámadások történtek kedd reggel a belga fővárosban több helyen. Rengeteg a halott és a sérült.

Lövések és arab felkiáltások előzték meg a brüsszeli robbanásokat a reptéren

A belga sajtó szerint robbanások előtt lövések dördültek a reptéren és arab nyelvű kiáltásokat is hallottak.

A metróban is bomba robbant

Az egyik metróállomáson is robbantottak közel az ENSZ épületeihez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.