Terrorkészültség

Brüsszeli robbantás - Több országban is rendkívüli intézkedések lépnek érvénybe

Csehországban és Szlovákiában is azonnali lépéseket tettek a lakosság védelme érdekében.

2016.03.22 10:45MTI

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetett be a szlovák belügyminisztérium, összehívták a szlovák kormány nemzetbiztonsági tanácsát is a keddi brüsszeli robbantásokra reagálva - közölte a szaktárca sajtóosztálya.

Az intézkedések értelmében erősítik a rendőri jelenlétet a közterületeken, főként a közlekedési csomópontokon, repülőtereken, vasúti és autóbusz pályaudvarokon, illetve a bevásárlóközpontokban és minden olyan helyen, ahol jelentős számban fordulnak meg emberek - közölte Peter Lazarov szlovák belügyi szóvivő.

Robert Fico ügyvezető szlovák miniszterelnök a brüsszeli történések miatt kedd reggelre rendkívüli ülésre összehívta kormánya nemzetbiztonsági tanácsát.

Csehországban is azonnali hatállyal megerősítették a nemzetközi repülőterek és a prágai metró biztonságát - jelentette be Jozef Bocán, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

"Nincsenek olyan értesüléseink, miszerint Csehországban bármiféle veszély fenyegetne" - mondta Bocán újságíróknak. Prágának nincsenek olyan információi sem, hogy a brüsszeli robbantások áldozatai vagy sebesültjei között cseh állampolgárok is lennének - tette hozzá.

A prágai Václav Havel repülőtéren, valamint a prágai metró állomásain is tűzszerészek jelentek meg, akik átvizsgálják a terepet - közölte a közszolgálati hírtelevízió. A rendőri felügyelet és jelenlét mindenütt meg lett erősítve.

Bocán szerint pillanatnyilag további intézkedések nincsenek tervbe véve. "A fokozott biztonsági intézkedéseket a helyzet alakulásától függően fogjuk csak módosítani" - közölte Bocan.

Bohuslav Sobotka miniszterelnök és Milan Chovanec belügyminiszter kora délután találkozik egymással, hogy megvitassák a helyzetet, illetve döntsenek az esetleges új intézkedésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.