Már rend van?

Közép-afrikai Köztársaság - Három nap alatt 400 halott

Csaknem négyszázan vesztették életüket az elmúlt három napban, Banguiban. A francia külügyminiszter szerint ugyanakkor a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában a francia erők bevonulása óta helyreállt a rend.

2013.12.08 16:44MTI

A francia televíziók helyszíni tudósításai szerint a viszonylagos nyugalom ellenére a fővárosban még mindig félelem uralkodik. Annak ellenére, hogy a legfőbb utakat a francia katonák ellenőrzik, a mellékutcákban és a távolabbi kerületeken továbbra is lövések dördülnek.

Gilles Jaron, a francia vezérkar szóvivője elmondta: a feszültség érezhető, amikor a francia katonák a fegyveres csoportok tagjai felé közelednek, de eddig egyetlen összecsapás sem történt a milicistákkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.