Terrorizmus

Tízmillió dollár a bengázi merénylőkre

Az amerikai külügyminisztérium 10 millió dolláros pénzjutalmat tűzött ki minden információért, amely segít kézre keríteni a 2012 szeptemberében a líbiai Bengáziban az ottani amerikai diplomáciai képviselet ellen elkövetett merénylet tetteseit.

2013.11.16 08:25MTI
Pokolgépes merénylet Svédország bengázi konzulátusánál - nem csak az amerikaiak jelentenek célpontot

A terrortámadásban négy amerikai állampolgár vesztette életét, köztük a nagykövet.

A törvényhozókhoz intézett levelében a tárca azt írta, hogy eddig biztonsági okokból és a nyomozás érdekeire való tekintettel nem hozta nyilvánosságra honlapján a kitűzött pénzjutalomról szóló információt.

Michael McCaul republikánus képviselő, a képviselőház belbiztonsági bizottságának elnöke október 30-án levelet intézett John Kerry külügyminiszterhez, azt kérdezve tőle, hogy miért nem tűznek ki jutalmat a bengázi merénylők elfogására. A levelet 82 további képviselő írta alá.

A külügyminisztérium mostanáig elhárította ennek a már korábban is felmerült kérdésnek a megválaszolását. Ezért ismételten azzal vádolták, hogy nem vet be minden rendelkezésére álló eszközt a gyilkosok kézre kerítésére. A kormányzatot bíráló, többnyire konzervatív képviselők azt is feltételezték, hogy az Obama-adminisztráció megpróbálja elpalástolni a 2001. szeptember 11-ei amerikai terrortámadások 11. évfordulóján végrehajtott merénylet kulcsfontosságú részleteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.