Rahmon maradhat?

Elnökválasztás kezdődött Tádzsikisztánban

Megkezdődött szerda reggel Tádzsikisztánban az elnökválasztás, amelynek eredményeképpen az 1992 óta hivatalban lévő Emomalii Rahmon elnök szinte biztosan további hét évig irányíthatja a közép-ázsiai országot.

2013.11.06 07:24MTI
Emomalii Rahmon (Fotó: MTI)

Több mint négymillió választásra jogosultat várnak az urnákhoz a nap folyamán. A választáson ellenzéki jelöltek nem indulhattak, az öt másik jelölt maga is Rahmon hívének számít.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) az országban eddig még egyetlen választást sem ismert el demokratikusnak, emberi jogi szervezetek pedig több ízben súlyos jogsértésekre hívták fel a figyelmet.

Tádzsikisztánban a nyolcmilliós lakosság közel fele a szegénységi küszöb alatt él, a havi átlagbér nagyjából 30 ezer forint, a kemény téli hónapokban megszokottak az áramkimaradások és számos otthon hosszú ideje nem jut már földgázhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.