Görögországban, gyermekrablás gyanújával

Idegen szőke kislányok: újabb három romát tartóztattak le

Gyermekrablás gyanújával újabb három romát vett őrizetbe szerdán a rendőrség Görögországban két nappal azután, hogy vádat emeltek emberrablás címén egy roma pár ellen, amely évek óta sajátjaként nevelt egy szőke, világos bőrű, idegen kislányt.

2013.10.23 20:00MTI
Kép: Videó screenshot

Szerdán egy 19 éves nőt, 21 éves párját és a férfi 51 éves anyját vették őrizetbe. Azért lettek gyanúsak, mert anyakönyveztetni akartak - a fiatal pár saját gyermekeként - egy két és fél hónapos fiút, de híjával voltak a szükséges iratoknak. A letartóztatás Mütiléné városának peremén egy cigánytáborban történt. A rendőrségnek a pár és a férfi anyja azt vallotta, hogy a gyermeket Athénban adta nekik egy ismeretlen roma asszony.

A hétfőn vád alá helyezett roma pár ügyének írországi következményei is vannak: ott is egy romák által nevelt szőke kislány származását kezdték firtatni a hatóságok, mivel a gyermek egyáltalán nem hasonlít a szülőkre, akik nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a saját gyermekükről van szó. A kislányt egyelőre elvették a szülőktől, míg nem tisztázódik DNS-vizsgálattal, hogy - állításuknak megfelelőn - a saját gyermekük-e. A roma család szomszédai a görögországi gyermekrablási ügyről értesülve jelezték a hatóságoknak, hogy a szomszédságukban is olyan gyermeket nevelnek cigány szülők, aki egyáltalán nem hasonlít rájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.