Túl sokat volt

Ferenc pápa felfüggesztette tisztségéből a költekező limburgi püspököt

Ferenc pápa felfüggesztette tisztségéből a költekező életmódjával Németországban botrányt kiváltó Franz-Peter Tebartz-van Elst limburgi püspököt.

2013.10.23 13:07MTI

"A Szentszék úgy ítéli meg, hogy a németországi egyház által folytatott vizsgálat eredményeire várva engedélyezi, hogy Franz-Peter Tebartz-van Elstnek, hogy az egyházmegyéjén kívül tartózkodjék" - olvasható a Vatikán közleményében.

A délnyugat-németországi Limburg püspökének felfüggesztését, aki 31 millió eurót (több mint 9 milliárd forintot) költött rezidenciájára, két nappal azután jelentették be, hogy a katolikus egyházfő fogadta a püspököt, és felhívta a figyelmét az alázatosság és a szegények segítésének fontosságára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.