Legkevesebb huszonegy áldozat

Négy gyermek is meghalt egy robbanásban Szíria déli részén

Legkevesebb huszonegy ember meghalt, köztük négy gyerek szerda reggel egy nagy robbanásban a Szíria déli részén fekvő Deraa tartományban.

2013.10.16 09:36MTI

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH)arról számolt be, hogy a robbanás Nava város körzetében történt éppen akkor, amikor arra jött egy kisteherautó. A járművön 21 ember, köztük négy gyerek és hat nő utazott, és épp áthaladtak Tell-el-Dzsumua településen.

Ott állomásozik a kormányhadsereg egy zászlóalja, amelyet a felkelők ostrom alá vettek az OSDH szerint. A lázadók a hadsereget vádolják a robbanószerkezet telepítésével.

Az országban az íd al-adha muzulmán áldozati ünnep ellenére folytatódtak a harcok, pedig számos regionális arab és muzulmán szervezet tűzszünetet ígért erre az időszakra. Az OSDH azt közölte, hogy a szíriai tartományok többségében szerdán is harcok dúltak, a keleti Deir-ez-Zór településnél harci repülőgépeket is bevetettek.

Ez utóbbi helyen a civil szervezet adatai szerint az elmúlt két nap folyamán a heves összecsapásokban legkevesebb 27 kormánykatona meghalt, a felkelők ennek a kétszeresét közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.