Terror Afrikában

Nairobi merénylet - legalább három brit halott

Legalább három brit állampolgár halt meg a kenyai főváros egyik bevásárlóközpontjában végrehajtott, több tucatnyi emberéletet kioltó terrortámadásban.

2013.09.22 17:25MTI

A Foreign Office, azaz a brit külügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint valószínű, hogy a brit áldozatok tényleges száma ennél több, mivel a minisztériumhoz továbbra is folyamatosan érkeznek friss információk.

David Cameron brit miniszterelnök is hangsúlyozta vasárnapi nyilatkozatában, hogy Nagy-Britanniának "további rossz hírekre kell készülnie" a brit áldozatok számát illetően.

A londoni hatóságok már értesítették azoknak a brit állampolgároknak a hozzátartozóit, akikről bebizonyosodott, hogy életüket vesztették a Nairobiban elkövetett támadásban.

A vasárnapi brit sajtónak nyilatkozó túlélők egybehangzó beszámolói szerint a plázába behatoló fegyveres osztag kifejezetten a nem muszlim "hitetlenekre" vadászott. Egy szemtanú a The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lapnak elmondta: a támadók a bevásárlóközpontban tartózkodóktól személyazonosító okmányokat követeltek, és akinek nem muszlim származásra utaló neve volt, azt agyonlőtték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.