Harcok Szíriában

Az izraeli védelmi miniszter nem látja a szíriai polgárháború végét

Nem lehet látni a szíriai polgárháború végét, Bassár el-Aszad rezsimje élethalálharcot vív a lázadókkal, ezért is kellett ismét vegyi fegyvert használnia - mondta Jeruzsálemben Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter.

2013.08.22 03:29MTI
MTI

"Szíriában a rezsim vegyi fegyvert vetett be, és ezt nem először tette" - hangsúlyozta a miniszter, aki szerint abban az országban most élethalálharcot vív az alavita kisebbségre támaszkodó kormányzat és az elkeseredett ellenzék, amelyet szunniták, a Muzulmán Testvériség tagjai, valamint az al-Kaida terrorszervezethez kötődő elemek alkotnak.

Jaalon hozzátette: jelenleg a kormányerők a szíriai terület negyven százalékát ellenőrzik, és képtelenek legyőzni az ellenzék erőit, ugyanakkor a lázadók sincsenek abban a helyzetben, hogy felülkerekedjenek a rezsim hadseregén.

Ezért a miniszter szerint nem látni a szíriai polgárháború végét. Úgy vélte, még Aszad esetleges bukása sem jelentené a konfliktus végét, mivel a távozó elnök hívei bosszút állnának, folytatnák a leszámolást ellenségeikkel. Az izraeli védelmi tárca vezetője ezért nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Szíria végül "felrobbanhat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.