Egy demonstráló életét vesztette

Újabb tüntetések Tunéziában, ellenzéki képviselők mondtak le

Újabb tüntetések voltak pénteken egész Tunéziában annak hatására, hogy az előző nap megöltek egy baloldali ellenzéki politikust.

2013.07.27 09:01MTI

A déli Gafsza városban életét vesztette egy demonstráló és több megsebesült szemtanúk szerint. Az alkotmányozó nemzetgyűlés 42 tagja bejelentette, hogy lemond Mohamed Brahmi meggyilkolása miatt. 

Hamisz Kszila, a Nida Tunsz párt tagja sajtóértekezletén közölte, hogy a nemzetgyűlésből távozó képviselők ülősztrájkot kezdenek a nemzetgyűlés feloszlatásának és annak követelésére, hogy alakítsanak nemzeti egységkormányt az országban. Ali Larajed kormányfő mindeddig nem volt hajlandó teljesíteni ezeket a követeléseket.
 
Az alkotmányozó nemzetgyűlésben az iszlamisták vannak többségben. Az a két ember, aki beszámolt a Reutersnak a kormányellenes tüntető haláláról Gafszából, nem tudta megmondani, hogy az illető milyen körülmények között vesztette életét. A sebesüléseket könnygáz okozta. 

A hatóságok azonosítottak 14 szalafistát, akit Brahminak, a Népi Mozgalom párt egyik vezetőjének meggyilkolásával gyanúsítanak. Feltehetőleg legtöbbjük a Anszár as-Saría iszlamista csoport tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.