Bezárta kapuit

Eladták a San Diego-i "macskaházat" - az új tulajnak nincs cicája

Bezárta kapuit a The Cats' House néven elhíresült San Diegó-i ingatlan, amelyet tulajdonosai alakítottak át az évek során igazi macskabarát otthonná, és amelynek csodájára jártak a világ minden tájáról.

2013.07.19 05:29Sós Éva

Gus, Sam, Dave, Stella, Lili, Eddie, Zander, Willow és a Sadie nevű csivava most egy kilencméteres lakókocsiba tömörülve várják, hogy útra keljenek új otthonukba, maguk mögött hagyva a The Cats' House néven elhíresült ingatlant. Gazdáik, Bob Walker és Frances Mooney eladták a házat, és még a hónap vége előtt útnak indulnak a virginiai Fredericksburgbe.

Walker és Mooney 1986-ban költöztek be az épületbe, amelyet idővel teljes mértékben macskabarát környezetté alakítottak át, mintegy 43 méter hosszan futó, magaslati macskaúttal, alagutakkal, rámpákkal, csigalépcsővel, pihenőhelyekkel és egy padlótól a plafonig érő kaparórúddal.

A macska-főútvonal ugyan megmaradt, de a ház többi részéhez hasonlóan azt is fehérre festették az új tulajdonosok, akik macskátlanul költöznek be az ingatlanba. Az épület egykor a szivárvány színeiben pompázott, még kívül is lila volt.

A fényképészként tevékenykedő 63 esztendős Walker fotóalbumot is kiadott The Cats' House címmel. Az elmúlt negyedévszázad során a szokatlan otthon több mint ötven filmstábot vonzott a világ minden tájáról. A különös családnak képeslapsorozata is van.

Egészen öt hónappal ezelőttig Walker úgy gondolta, hogy egész életüket a négy hálószobás, 140 négyzetméteres házban fogják leélni. "Aztán elhatároztuk, hogy új kalandba vágunk és átköltözünk a keleti partra" - mondta a férfi.

A pár 1973-ban, házasságkötésük napján fogadta örökbe első közös macskáját, amely Beauregard névre hallgatott. Az évek alatt 35 macskát neveltek fel, de egyszerre sosem volt több cicájuk egy tucatnál. Fredericksburgben új házat szeretnének venni és egy nagyobb, jobb, hosszabb, erősebb és művészibb kivitelezésű macskaút megépítését tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.