Még az őrt is meggyilkolták

Lerombolták a pakisztáni államalapító házát

Fegyveres támadók a földdel tették egyenlővé az államalapító Muhammad Ali Dzsinna egykori házát Pakisztánban, és lelőtték annak őrét is.

2013.06.15 13:46MTI

Egyelőre nem tudni, kik voltak az elkövetők, de a térségben, Beludzsisztán tartományban a jogaik növeléséért fegyverrel küzdő helyi nemzetiségi csoportok (beludzsok), a vallási alapon szerveződött különböző fegyveres mozgalmak és az iszlám szélsőséges tálibok is aktívak. 

Egy helyi illetékes szerint korábban semmiféle fenyegetés nem érkezett a Ziarat városban található épületre vonatkozóan. A fegyveresek motorkerékpáron érkeztek, és több robbanóeszközt helyeztek el a 19. századi épületnél. Három pokolgép felrobbant, és a keletkezett tűzben az eddig múzeumként használt épület porig égett. 

Lelőtték a házat őrző rendőrt is. Dzsinna 1947-ben harcolta ki Pakisztán függetlenségét. Ezt követően lakott a ziarati házban egy évvel később bekövetkezett haláláig. A szombati támadást Navaz Sarif miniszterelnök is elítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.