Ünnepi ülés

Megalakult az új pakisztáni parlament

Megalakult szombaton az új pakisztáni parlament: a 342 képviselő az iszlámábádi törvényhozás ünnepi ülésén tette le a hivatali esküt.

2013.06.01 14:36MTI

Az ország történetében első ízben került sor békés hatalomátvételre.

Az ázsiai országban május 11-én tartották a parlamenti választásokat. Az egykori kormányfő, Navaz Sarif vezette Pakisztáni Muzulmán Liga-Navaz (PML-N) fölényes győzelmet aratott az eddigi kormánypárt felett. Navaz így már harmadik alkalommal foglalhatja el a miniszterelnöki bársonyszéket.

A hivatalos menetrend szerint az új kormányfőt szerdán választják meg.

A 342 tagú pakisztáni parlament közvetlenül választott 272 képviselői helyéből a PML-N 125 mandátumot szerzett meg, míg 31 hely a legtöbbször a választások győztesét támogató függetleneké lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.