A parancs az parancs

Mit tettél, Barack? - Obama elbénázta

Az esernyő alól beszélő elnök sajnálkozását fejezte ki a Rózsakert gyepén elhelyezett székeken helyet foglaló hallgatóságnak - főképpen újságíróknak - hogy ők kint maradtak az esőben.

2013.05.18 05:12MTI
Fotó: MTI

Vihart kavart Barack Obama amerikai elnök amiatt, hogy a török kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatója közben, a váratlanul eleredt eső miatt díszegyenruhás tengerészgyalogosokkal esernyőt tartatott a saját és a vendége feje fölé - közölték pénteken amerikai internetes híroldalak. A fegyvernem szolgálati szabályzatának vonatkozó előírása szerint ugyanis egyenruhát viselő férfi tengerészgyalogosnak tilos esernyőt tartania, az ugyanis zavarja a tisztelgésben.

Obama csütörtökön a szabad ég alatt tartott közös sajtótájékoztatót Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel a Fehér Ház Rózsakertjében, amikor esni kezdett. Ekkor felkért két tengerészgyalogost, hogy tartsanak esernyőt a fejük fölé, aki nem tagadták meg az amerikai fegyveres erők főparancsnokának utasítását. Greg Wolf kaptány, az amerikai tengerészgyalogság szóvivője szerint "rendkívül ritkán" fordul elő, hogy a fegyvernem állományának tagjai esernyőt tartsanak és az a fehér házi eseményen kizárólag azért fordulhatott elő, mert az elnöknek szüksége volt erre.

Az esernyő alól beszélő elnök egyébként sajnálkozását fejezte ki a Rózsakert gyepén elhelyezett székeken helyet foglaló hallgatóságnak - főképpen újságíróknak - hogy ők kint maradtak az esőben. Az elnököt főleg az eset miatt főleg jobboldali lapokban és konzervatív politikusok részéről érték bírálatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.