Robbantásos merénylet

Pokolgépek robbantak Afganisztánban, sok a halott és a sebesült

Ismeretlen merénylők két robbantást hajtottak végre péntek este Kandahár dél-afganisztáni város egyik lakónegyedében, legalább kilenc ember halálát és mintegy hetvennek a sebesülését okozva.

2013.05.18 00:36MTI

 A gépkocsiba rejtett egyik pokolgép rendőrségi járművek közelében robbant fel, a másik pedig egy étterem mellett, ahol több család éppen vacsorázott.
   
A merényleteket egy elit lakónegyedben követték el, amelyet Hamid Karzai elnök testvére, Mahmúd Karzai építtetett. Az Aino Mina negyedben afgán kormányzati tisztségviselők, üzletemberek és más módos emberek laknak. A körzetet ezért fokozott védelemben részesítették, nem tudni, hogy a merénylők miként tudták kijátszani a szigorú biztonsági intézkedéseket.
   
Legalább kilenc ember vesztette életét, mintegy hetven megsebesült. A mentőalakulatok szerint a halálos áldozatok között három rendőr van, a súlyos sérültek között pedig több gyermek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.