Dél-Afganisztánban

Négy amerikai katonával végzett a robbanás

A keddi robbantással 63-ra emelkedett az idén Afganisztánban elesett NATO-katonák száma az iCasualies.org független szervezet szerint.

2013.05.14 18:29MTI

Négy amerikai katona halálát okozta egy út mentén elrejtett pokolgép Afganisztán déli részén; 24 óra leforgása alatt ez volt második súlyos támadás a NATO vezette erők ellen a térségben.

A pokolgép a tálibok erősségének számító Kandahár tartományban lépett működésbe, amikor elhaladt mellette az amerikai katonák konvoja - közölte Dzsavid Fejszál, a tartományi kormányzó szóvivője. A katonák Zari körzetben járőröztek.

A NATO szóvivője is megerősítette a négy katona halálát. Thomas Collins ezredes elmondta, hogy a merényletben többen megsebesültek, de pontos számot nem közölt. A keddi robbantással 63-ra emelkedett az idén Afganisztánban elesett NATO-katonák száma az iCasualies.org független szervezet szerint.

Hétfőn egy öngyilkos merénylő három grúz katonát ölt meg a szomszédos Hilmend tartományban. (Grúzia 2010 áprilisa óta vesz részt a hadműveletekben; az 1675 fős grúz kontingens a legnagyobb a NATO-n kívüli országok részéről.)

A közép-ázsiai országban még hozzávetőleg százezer külföldi katona szolgál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.