Kiengedtek izraeli börtönéből

Gázában hősként ünnepelték a kiszabadult éhségsztrájkolót

Szabadon engedtek izraeli börtönéből egy terrorcselekményekben való részvételért 38 évi börtönbüntetésre ítélt 53 éves palesztin férfit, aki rekordhosszúságú éhségsztrájkot folytatott tavaly júniustól.

2013.03.18 07:31MTI

Hősként fogadták őt vasárnap Gázában. A ciszjordániai illetőségű Ajman Saravne az ellen tiltakozott az éhségsztrájkkal egy társával együtt, hogy bírósági ítélet nélkül tartották őket fogva. Annak fejében engedték most szabadon, hogy vállalta: a Gázai-övezetben telepedik le, és tíz éven át nem hagyja el.

Saravne gyengének, bizonytalannak és összeaszottnak látszott az erezi átkelőnél, ahol újságírók és hozzátartozók fogadták. Rögtön kórházba vitték.

Ügyvédje elmondta, hogy Ajman Saravne azért fogadta el az alkut, mert attól tartott, hogy az izraeli katonai bíróságon, ahova hétfőre vádlottként beidézték, több évtizedre ismét börtönbe küldik.

A palesztin foglyok tavaly tavasszal tömegesen folytattak éhségsztrájkot, és egyhónapos akciójukkal el is érték, hogy a palesztin vezetők és Izrael között fogolycseréről szülessen megállapodás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.