Még vizsgálják

Alkotmánymódosítás: "kezelik" a kérdést Brüsszelben

Már az EU-csúcs előtt szóba került az alaptörvény módosítása...

2013.03.15 00:04MTI

Szóba került a magyar alaptörvény módosítása is az uniós csúcstalálkozót megelőző eszmecserén az Európai Parlament elnökével, Martin Schulzcal - erősítette meg Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Van Rompuy ezt csak annyival egészítette ki, hogy az Európai Bizottság elnöke kifejtette, hogyan tervezi kezelni a kérdést.

José Manuel Barroso, a végrehajtó testület vezetője szintén nem bocsátkozott részletekbe. Megismételte, amit a héten már hivatalosan is közölt a bizottság: vannak aggodalmai, a bizottság pedig megvizsgálja az alaptörvény módosítását, hogy kiderüljön, maradéktalanul összeegyeztethető-e az uniós joggal. Újból elmondta azt is, Orbán Viktor miniszterelnök biztosította őt arról, hogy Magyarország és kormánya elkötelezett az uniós jogszabályok és értékek mellett.

(MTI)

Csoportkép az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának résztvevőiről Brüsszelben 2013. március 14-én. A hátsó sorban balról jobbra: Zoran Milanovic horvát, Helle Thorning-Schmidt dán, Donald Tusk lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az első sorban balról jobbra: Valdis Dombrovskis lett, Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök és Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.