A lövöldözésben a két autó kigyulladt

Észak-kaukázusi fegyveresekkel végeztek az orosz biztonsági erők

Az orosz biztonsági erők kedden megöltek legalább három feltételezett fegyverest az Oroszországhoz tartozó Kabard-Balkárföldön.

2013.03.12 08:08MTI

Egy igazságügyi tisztviselő elmondta, a fegyveresek két járműben utaztak. A biztonsági erők azután nyitottak tüzet az autóikra, hogy nem voltak hajlandók a hatóságok felszólítására megállni és igazolni magukat. A lövöldözésben a két autó kigyulladt, az egyik felrobbant, a benne ülő három ember pedig meghalt.
   
Az Oroszország déli határa közelében fekvő, főként muszlimok lakta észak-kaukázusi régió az ország legnyugtalanabb része, ahol szinte mindennaposak a kisebb-nagyobb fegyveres összetűzések. Kabard-Balkárföld azonban nyugodtabb területnek számít, mint Csecsenföld, Dagesztán vagy Ingusföld. A lázongások célja a felkelők szerint az, hogy létrehozzanak egy muszlim államot az Oroszország déli határánál található régiókból. Jogi aktivisták szerint azonban a folyamatos villongások elsődleges kiváltó oka a szegénység és az orosz különleges erők ellen irányuló harag.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.