Érvényben van

ENSZ: Észak-Korea nem jogosult a fegyverszünet felmondására

A koreai háborút lezáró fegyverszüneti egyezmény továbbra is érvényben van, annak ellenére is, hogy Észak-Korea azt állítja: felmondta a megállapodást.

2013.03.11 20:37MTI

Martin Nesirky, az ENSZ-főtitkár szóvivője rámutatott, hogy a 60 éves fegyverszüneti megállapodást az ENSZ Közgyűlése fogadta el, így annak egyoldalú felmondásához sem Észak-, sem pedig Dél-Koreának nincs joga. 

A phenjani külügyminisztérium a múlt héten jelentette be, hogy felmondja a fegyverszünetet, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciócsomagot fogadott el Észak-Korea ellen. A kelet-ázsiai kommunista ország pártlapja, a Rodong Szinmun hétfőn szintén arról írt, hogy a rezsim vezetése felmondottnak tekinti a fegyverszüneti megállapodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.