EuroAsEs

Fehéroroszország 440 millió dollár orosz hitelt kapott

Az Oroszország vezette nemzetközi EuroAsEs alap átutalta a Fehéroroszországnak 2011-ben jóváhagyott hitel újabb, 440 millió dolláros részletét - jelentette be a fehérorosz pénzügyminisztérium.

2013.02.01 09:30MTI

A súlyos gazdasági és pénzügyi gondokkal küszködő Fehéroroszország számára az orosz irányítás alatt álló, a Független Államok Közössége (FÁK) által felállított EuroAsEs hárommilliárd dollárt különített el, amelyet három év alatt utal át. A cél ezzel az volt, hogy Fehéroroszország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitele nélkül kerekedjen felül pénzügyi válságán.



Fehéroroszország 2011-ben megpróbálkozott az IMF-nél hitelt felvenni, de az nemet mondott. Az elutasítást akkor azzal indokolta, hogy "hiányzik az elkötelezettség, egyebek között a legmagasabb szinteken, a makrogazdasági stabilizáció és a szerkezeti reformok végrehajtása iránt".

Miután nem volt esély a megállapodásra, Fehéroroszország eladta a Beltransgaz gázvezeték üzemeltető cégének másik felét is az orosz Gazpromnak 2,5 milliárd dollárért 2011 végén.

Tavaly októberben az IMF arra figyelmeztette Fehéroroszországot, hogy ismét megingott pénzügyi stabilitása, és felszólította a fehérorosz kormányt, hogy folytasson szigorúbb költségvetési politikát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.