Ellentmondásos hírek érkeztek

Öngyilkos merényletek és lövöldözés Kabulban

Tálib öngyilkos merénylők támadták meg hétfő hajnalban Kabulban a közlekedési rendőrség főhadiszállását. Szemtanúk szerint több robbanás történt, és két órával később is heves a tűzharc folyt az épületben.

2013.01.21 07:56MTI

A történtekről ellentmondásos hírek érkeznek. Mirzal Mohammad rendőrtiszt szerint legalább egy lázadó robbantotta fel magát az épület bejáratánál, és több, robbanóanyaggal megpakolt mellényt viselő szélsőséges hatolt be a négyszintes épületbe.

Más hírek szerint helyi idő szerint hajnali öt órakor három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, és egy órára rá negyedik társuk robbanóanyaggal megpakolt teherautóval rohant bele az épületbe, és ugyancsak felrobbantotta magát.

A környékét lezárták. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek. Az épületben két vagy három öngyilkos merénylő tartózkodik, és fegyverropogás hallatszik onnan.

A támadás elkövetését a tálib lázadók vállalták magukra. Szóvivőjük, Zabihulla Mudzsahid közölte, hogy modzsahed mártírok behatoltak egy kormányzati épületbe, amely egy amerikai kiképzőközpont közelében található.

Öt nappal ezelőtt a kabuli nemzetbiztonsági hivatal főbejáratánál történt öngyilkos merénylet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.