Néhány üzletnél hosszú sorok kígyóztak

Sok helyen kifosztották a fegyverboltokat az Egyesült Államokban

Jelentősen nőtt a fegyvereladások száma az utóbbi hetekben az Egyesült Államokban, az embereket vélhetően az attól való félelem sarkallta a vásárlásra, hogy a legutóbbi, newtowni ámokfutás nyomán esetleg szigorítani fogják a fegyverbirtoklással kapcsolatos törvényeket.

2013.01.13 09:40MTI

Néhány üzletnél hosszú sorok kígyóztak, a vevők órákig álltak sorban, hogy még gyorsan lőfegyverhez jussanak - írta szombati számában a The New York Times című napilap. A lőszerek iránt is nagy volt a kereslet, az üres vitrinek és polcok látványa a fegyverboltokban több szövetségi államban megszokott képpé vált az utóbbi időben - tudósított az újság.
   
2012 decemberében egy ámokfutó húsz gyereket és hat felnőttet ölt meg egy iskolában a Connecticut állambeli Newtownban, majd magával is végzett. A megrázó esetet követően Barack Obama amerikai elnök kijelentette, vissza kell szorítani a fegyveres erőszakot az országban. Joe Biden alelnök vezetésével munkacsoport alakult, amely várhatóan kedden tesz javaslatokat a fegyvervásárlás jövőbeni szigorítására.
   
A tervbe vett lehetséges intézkedések között szerepel egyebek mellett a félautomata fegyverek árusításának tilalma, valamint a fegyvervásárlók személyének alaposabb vizsgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.