Több fegyverest megöltek

A kormányerők visszaverték a lázadók egy támadását Aleppónál

A szíriai kormányerők visszaverték a lázadók egy támadását Aleppónál, több ellenzéki fegyverest megöltek, illetve megsebesítettek.

2013.01.07 18:05MTI

A SANA állami hírügynökség híre egy nappal Bassár el-Aszad ritkának számító nyilvános beszéde után jelent meg, amelyben az államfő felszólította a szíreket, harcoljanak a "vallási szélsőségesek" ellen. A SANA nem közölte, hányan haltak meg, illetve sebesültek meg az általa terroristacsoportnak nevezett lázadók közül. 

A harcok egy rendőrképző intézet közelében folytak. Szíriában a lázadók nemrégiben jelentősen erőnyomultak, több légi támaszpontot és katonai létesítményt az ellenőrzésük alá vontak az ország keleti részében és a főváros körzetében. "Vasárnapi beszédében Aszad béketervet ismertetett, de elutasított mindenféle párbeszédet a "gyilkos bűnözőkkel". 

A kormányerők hétfőn Damaszkusz környékét tüzérséggel lőtték, a támadásban öt ember meghalt, közöttük négyen ugyanannak a családnak a tagjai voltak – közölte a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja (OSDH). Az emigráns emberjogi szervezet szerint a kormánycsapatok Dúmát és Daraját támadták. Darajába erősítést is küldött a hadsereg, amely hetek óta próbálja ismét az ellenőrzése alá vonni a települést. 

A tüzérség a damaszkuszi repülőtérre vezető út mentén fekvő Bét-Száhemet is lőtte az OSDH szerint. Heves harcok voltak az ország északnyugati részében fekvő taftanazi katonai repülőtér körzetében is, továbbá az északi Rakka és a déli Deraa tartományokban. Az OSDH elsődleges adatai szerint tizenketten haltak meg hétfőn Szíria-szerte, míg vasárnap 91 volt a halálos áldozatok száma, közöttük 38 civil. Az ENSZ szerint a konfliktus 21 hónapja alatt több mint 60 ezer embert öltek meg az arab országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.