Az igazságszolgáltatás hatékonyabbá tételét is

Több mint 170 millió euróval támogatja az EU a szerbiai reformokat

Csaknem 172 millió eurós támogatást nyújt az Európai Unió Szerbiának az ország reformterveinek végrehajtására - tudatta pénteken az Európai Bizottság.

2012.12.21 15:32MTI

A brüsszeli testület közleménye szerint a források az igazságszolgáltatás hatékonyabbá tételét, a szervezett bűnözés elleni küzdelmet, a többi között az ember- és fegyverkereskedelem visszaszorítását is szolgálják majd, de korrupcióellenes intézkedések is szerepelnek a támogatásban részesülő tervek között.
   
"Szerbia jó irányba indult, új törvényekkel és stratégiai reformokkal. Bízom abban, hogy ez a támogatás lehetővé teszi az ütem tartását, hogy az ország teljesíthesse vállalásait, és közelebb kerülhessen az unióhoz. Az igazságszolgáltatás javulása minden szerb állampolgárnak közvetlen hasznot jelent majd" - fejtette ki Stefan Füle, az unió bővítésért felelős biztosa.
   
A pénzből a szerbiai romák társadalmi beilleszkedését is támogatják, valamint a foglalkoztatást, az emberi jogokat, a kisebbségek helyzetének javítását előmozdító intézkedéseket is finanszíroznak.
   
A pénz az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz keretéből származik, amely a 2007 és 2013 közötti pénzügyi időszakban 11,5 milliárd euróval gazdálkodhat. Ennek az eszköznek a célja, hogy az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó országok célzott támogatáshoz juthassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.