A tettes személyéről, öngyilkosságáról

Iskolai lövöldözés - hivatalos megerősítés: sokkal több embert készült megölni

Az amerikai rendőrség hivatalosan megerősítette vasárnap, hogy a newtowni ámokfutás elkövetője a gyanúsított Adam Lanza volt.

2012.12.17 07:17MTI

A nyomozók közölték, hogy a 20 éves tettes sokkal több embert készült megölni, de a riasztott rendőrség közeledése miatt öngyilkosságot követett el.

Egy rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy Lanza ölte meg anyját is otthonukban, iskolai ámokfutását megelőzően. Egy meg nem nevezett tisztségviselő szerint négyszer fejbe lőtte a pizsamában ágyban fekvő asszonyt.

Megerősítést nyert, hogy Adam Lanza öngyilkos lett, fejsérülést okozott magának, amelybe belehalt. Az iskolában több száz lövést adott le áldozataira. A helyszínen hat olyan tárat találtak, amelyek mindegyikébe 30 lőszer fér. Sokkal több embert megölhetett volna - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Lanza az épületbe úgy hatolt be, hogy több tárnyi lőszerrel szétlőtte a kulcsra zárt bejárati ajtót. A nyomozók nem találtak sem a tettesnél, sem házukban búcsúlevelet vagy naplót, amely segítene indítéka feltárásában - mondta Dannel Malloy, Connecticut állam kormányzója az ABC televíziónak nyilatkozva.

A nyomozás feltehetőleg több hétig tart majd a Sandy Hook iskolában, amelynek tanulói addig a szomszédos települések iskoláiba járnak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.