Ismét egy korrupciós ügyben

Újabb vádiratot erősített meg a bíróság Ivo Sanader ellen

A zágrábi megyei bíróság megerősítette a vádiratot egy újabb korrupciós ügyben Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök ellen csütörtökön, akit novemberben 10 év börtönbüntetésre ítéltek nem jogerősen a Hypo bank és az INA-Mol egyesített perben háborús nyerészkedés, hivatali hatalommal való visszaélés és vesztegetés miatt.

2012.12.13 18:45MTI

A Planinska néven elhíresült ügyben Sanadert - és még három embert - azzal gyanúsítják, hogy elősegítették egy magánkézben lévő épület felülbecsült értéken való eladását az államnak, majd megosztoztak a törvénytelenül szerzett hasznon. A vádlottak közül ketten - az akkori regionális, vízügyi és erdészeti miniszter, illetve az épületet eladó húsipari nagyvállalkozó - a nyomozás során mindent beismertek. 

Sanader ügyvédje azonban a csütörtöki tárgyaláson is azt mondta, hogy védence tagadja a terhére rótt bűncselekményeket. A volt kormányfő ellen közben a Fimi-Media ügyben is folyik az igazságügyi eljárás. Ebben az esetben Sanadert és vádlott-társait azzal vádolják, hogy a közbeszerzési törvényeket megsértve, valós és fiktív megrendeléseken keresztül állami cégektől szereztek pénzt, amely Sanadernél vagy a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) "fekete kasszájában" kötött ki, és a párt választási kampányainak finanszírozását szolgálta. 

A korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészi hivatal (USKOK) két további, a horvát energetikai vállalat (HEP) megkárosításához köthető esetben is vizsgálódik a volt kormányfő után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.