190 millió euróért, 12 évre

Privatizálják a görög állami lottót

A görög állami vagyonkezelő 190 millió euróért 12 évre átruházza az állami lottótársaság szerencsejáték-szervezési jogait egy nemzetközi konzorciumra - közölték szerdán Athénben.

2012.12.12 18:03MTI

Az államot ezen kívül 12 éven át megilleti a bruttó játékbevétel 30 százaléka, így a kormány a becslések szerint összesen 1,5 milliárd euró bevételhez juthat a megállapodás révén. A görög OPAP lottó és sportfogadási társaság által vezetett konzorcium volt az egyetlen pályázó.

Két éve gyakorlatilag ez az első komoly privatizációs ügylet Görögországban, noha a nemzetközi hitelezők állandóan sürgetik az állami vagyon értékesítését. A privatizációból eddig mindössze 1,7 milliárd euró folyt be. Az eredeti terv 2019 végéig 50 milliárd euró bevétellel számolt, ezt a múlt hónapban 11 milliárdra szállították le, amelyet azonban 2016 végéig kell elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.