Húzó ágazattá nőheti ki magát

Védelmébe vette a dél-koreai elnök az atomtechnológia külföldre vitelét

Védelmébe vette Ri Mjong Bak dél-koreai elnök hétfőn országának azt a törekvését, hogy növeli a békés célú atomtechnológia exportját.

2012.11.26 07:40MTI

Az államfő egyebek között az Egyesült Arab Emírségekben tett közelmúltbeli látogatásáról számolt be egy szöuli rádióinterjúban. A közel-keleti országban elsősorban azért járt, hogy a dél-koreai nukleáris technológiát népszerűsítse, és segítsen országa cégeinek megszerezni egy újabb atomerőmű-építési lehetőséget.
 
Ri úgy vélte, hogy az atomipar a következő években az autóiparhoz, az elektronikához vagy a hajóiparhoz hasonló, húzó exportágazattá nőheti ki magát Dél-Koreában. Hangot adott annak a meggyőződésének, hogy ez az iparág egész Ázsiában a gazdasági növekedés egyik motorja lesz. Az ázsiai országban az atomerőművek biztonságát illetően még nem történtek komolyabb incidensek. Nemrégiben ugyanakkor botrányt okozott, hogy egyes atomreaktor-alkatrészek dokumentumai hamisnak bizonyultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.