A texasi halálra ítélt

Kivégezték a tizenkét éves kislány gyilkosát

Méreginjekcióval kivégezték helyi idő szerint szerda este azt a texasi halálra ítéltet, aki 2000-ben elrabolt, megerőszakolt és megfojtott egy tizenkét éves kislányt.

2012.10.11 15:35MTI

A 44 éves Jonathan Green kivégzését a hét elején elhalasztotta a houstoni kerületi bíróság, miután ügyvédei védencük mentális betegségére és az ebből adódó eljárási hibákra hivatkozva fellebbezést nyújtottak be, de azt az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága elutasította. A legfelsőbb bírósági iránymutatás szerint a mentális betegség nem lehet kegyelmi ok, abban az esetben, ha az elítélt képes megérteni a rá kiszabott ítélet szövegét és a büntetés indoklását.

Green a kivégzése előtti percekben ártatlanságát hangoztatta. A megfojtott kislány holttestét egy FBI-ügynök fedezte fel Green lakásán tizenkét évvel ezelőtt. A helyszínen talált bizonyítékok szerint Green előbb megpróbálta elégetni, majd a házkutatási paranccsal visszatérő nyomozók elől elrejteni a holttestet. A későbbi DNS-vizsgálatok is Green bűnösségét bizonyították.

A szerdai kivégzés idén már a tízedik Texas államban, ahol október hónapra még három halálos ítélet végrehajtása szerepel az ütemtervben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.