Semmi szokatlant nem tapasztaltak a támadás előtt

Nem bizonyított az iszlámellenes film és a bengázi merénylet közti kapcsolat

Az amerikai Külügyminisztérium egy illetékese szerint a tárca nem jutott olyan következtetésre, hogy a líbiai Bengáziban működő amerikai konzulátus ellen szeptember 11-én elkövetett támadás kiváltó oka az Egyesült Államokban készített amatőr iszlámellenes film lett volna.

2012.10.10 07:39MTI

A kedd este Washingtonban név nélkül nyilatkozó illetékes elmondta, hogy a támadást megelőzően a konzulátus épületénél semmi szokatlant nem tapasztaltak. A támadás következtében négy amerikai életét vesztette, köztük - füstmérgezés miatt - Christopher Stevens nagykövet is. Az amerikai vezetés korábban olyan tájékoztatást adott, amely szerint a támadást az iszlámellenes film miatti tüntetés előzte meg. A friss tájékoztatás szerint viszont az épületet többtucatnyi fegyveres rohanta meg, mégpedig előzetes figyelmeztetés nélkül.
 
A kedden nyilatkozó illetékes úgy ítélte meg, hogy a Bengáziban történetek a közelmúlt diplomáciájában példa nélkülinek minősülnek. A forrás úgy véli, előzetesen hírszerzési információk sem szóltak arról, hogy támadást terveznének a konzulátus ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.