Hat halálos áldozatot követelt a merénylet

Merénylet Kabul központjában, halálos áldozatok

Legkevesebb hat halálos áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet szombat délelőtt Kabul központjában, a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) főhadiszállásának közvetlen közelében.

2012.09.08 12:15MTI

Értesülések szerint egy motorkerékpáros merénylő hajtotta végre a robbantást az erősen őrzött, mintegy 2500 kiképzőnek otthont adó épületegyüttes közelében. A merénylet következtében többen megsebesültek. Az áldozatok és a sebesültek kivétel nélkül afgán polgári személyek, többségükben utcai mozgóárusok voltak. A történteket az afgán belügyminisztérium is megerősítette.

Az öngyilkos merényletre azon a napon került sor, amikor az afgán hatóságok megemlékeztek a tálibok ellen harcoló koalíció egyik legfőbb katonai vezetőjéről, Ahmed Sah Maszúdról, akit az al-Kaida gyilkolt meg 2001. szeptember 9-én, két nappal az Egyesült Államok ellen végrehajtott terrortámadás előtt. Maszúd - az Egyesült Államok szövetségeseként - a tálibellenes úgynevezett Északi Szövetség karizmatikus vezetője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.