Heten meghaltak

Gázrobbanás történt Venezuela legnagyobb olajfinomítójában

Nagy erejű robbanás történt szombat hajnalban Venezuela legnagyobb, amuayi olajfinomítójában.

2012.08.25 11:05MTI

A robbanásban hét ember meghalt, további 48-an pedig megsérültek - közölte a helyi kormányzó, hozzátéve, hogy a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozniuk. A dél-amerikai ország olajminiszterének és az üzem munkásainak közlése szerint a gázszivárgás okozta robbanás számottevő károkat okozott az ipari létesítményben és az olajfinomító közelében álló házakban. A televíziós felvételek tanúsága szerint a lángoló és füst borította létesítménybe nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és néhány óra elteltével sikerült ellenőrzésük alá vonni a helyzetet. 

"Újabb robbanás nem fenyeget" - mondta Stella Lugo, az érintett Falcón állam kormányzója az állami televíziónak. "Jelenleg a sérültek ellátásáról gondoskodunk" - mondta. A napi 645 ezer hordó kapacitású amuayi üzem, amely a Kőolaj-Exportáló Országok Szervezetéhez (OPEC) tartozó dél-amerikai ország nyugati északnyugati részén található, a világ egyik legnagyobb olajfinomító komplexumának, a Paraguaná Finomító Központnak a része. A PDVSA állami olajvállalat által üzemeltetett venezuelai finomító az utóbbi években gyakorta küzdött a termelését és terjeszkedését hátráltató műszaki problémákkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.