Két fokozattal rontotta az ország adóbesorolását

Az Európai Bizottság bírálja Olaszország leminősítését

Az Európai Bizottság bírálja a Moody's hitelminősítő döntését, amellyel két fokozattal rontotta Olaszország adóbesorolását.

2012.07.13 17:36MTI

A hírt a pénzügyi biztos szóvivője közölte pénteken.

"Úgy vélem, jogosan és alaposan meg lehet kérdőjelezni a bejelentés időzítését, hogy megfelelő volt-e" éppen pénteken bejelenteni az olasz leminősítést, amikor Olaszország éppen nagymennyiségű államkötvény kibocsátását hajtotta végre - fejtette ki álláspontját Simon O'Connor, Olli Rehn szóvivője.

Róma ennek ellenére sikeresen értékesített 3,5 milliárd euró értékű 3 éves lejáratú kötvényt 4,65 százalékos átlagos hozammal. Egy hónappal ezelőtt az ugyanilyen lejáratú állampapírokat Olaszország 5,3 százalékos hozam mellett tudta eladni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.