Pofon az országos törekvésnek

Népszavazás Észak-Karolinában: tilos a melegházasság

Észak-Karolina lakossága népszavazáson jóváhagyta kedden az állami alkotmány olyan értelmű megváltoztatását, hogy tilos az egyneműek házassága és élettársi kapcsolata.

2012.05.09 08:38MTI

Ez visszaveti azt az országos törekvést, hogy egyre több államban legyen lehetséges a melegek törvényes kapcsolata.
   
Száz megyéből 95-ben már rendelkezésre áll az eredmény. Ennek alapján az alkotmánymódosítást meglehetősen nagy arányban hagyták jóvá a szavazásra jogosultak: 61 százalékuk voksolt mellette.
   
Az állam eddig sem tette lehetővé a melegek és a leszbikusok házasságát, a referendum eredményével azonban Észak-Carolina csatlakozik a többi délkeleti szövetségi államhoz abban, hogy alkotmányban tiltja azt, és már a harmincadik amerikai állam a sorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.