Galabin Bojevszkit 2011-ben vették őrizetbe

Börtönbe kerül a kokaincsempész olimpiai bajnok

Több mint kilenc év börtönbüntetést kapott első fokon Galabin Bojevszki, a bolgárok olimpiai bajnok súlyemelője, akit tavaly októberben vettek őrizetbe a Sao Pauló-i repülőtéren, mert kilenc kiló kokaint akart felvinni a gépre.

2012.05.03 17:51MTI

Bolgár sajtóértesülések szerint az ítéletet egy brazil bíróság hozta meg, Leandro Pereira, a sportoló ügyvédje pedig a TV7 televíziós csatornának azt mondta, fellebbeznek a döntés ellen.
   
Bojevszki - aki a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon nyert aranyérmet - továbbra is ártatlannak vallja magát. A súlyemelő Spanyolországba szeretett volna utazni tavaly októberben, de a vámtisztek átvizsgálták a csomagját, és felfedezték a kábítószert.
   
Bojevszkit 2004-ben nyolc évre eltiltotta a nemzetközi szövetség, miután a 2003-as vb-n csalt a vizeletmintájával, és az eset már a második doppingvétsége volt.
   
A 37 éves versenyző 1999-ben és 2001-ben világbajnoki, 1999-ben, 2002-ben és 2003-ban pedig Európa-bajnoki címet szerzett.
   
Hazájában, Bulgáriában 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben az Év sportolójának választották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.