Öt embert öltek meg a banditák

Turistagyilkosság Etiópiában - Az egyik halott magyar

Halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában, az öt halott egyike magyar.

2012.01.18 08:29MTI

Bereket Simon közölte: az áldozatok etióp, német, belga, olasz, magyar és osztrák állampolgárok. Öten meghaltak, négy embert pedig elhurcoltak. A négy közül kettő megsebesült. Az elraboltak közül kettő etióp, kettő külföldi - tette hozzá. Mint mondta, pontosabb információi nincsenek arról, hogy állampolgársága szerint kinek mi lett a sorsa.
   
A szóvivő szerint a turisták elleni támadást, amely Etiópia északkeleti részén történt, az eritreai kormány által kiképzett banditák hajtották végre. Az Afrikai Unió (AU) eritreai nagykövete viszont visszautasította az etióp kormányszóvivő vádját. "Ez egy szánalmas hazugság" - szögezte le Girma Asmerom.
   
Dawit Teklahaimanot, Magyarország addisz-abebai tiszteletbeli főkonzulja nem tudta megerősíteni azt a hírt, hogy magyar is van az áldozatok között. Magyarország Etiópiába is akkreditált nairobi követségének egyik illetékese azt közölte: felvették a kapcsolatot az addisz-abebai uniós képviselettel, hogy tisztázzák a történteket, és megtudják: valóban van-e magyar állampolgár az áldozatok között.
   
A Vörös-tenger partján fekvő, sivatagos Afari terület külföldiek számára nem biztonságos térség, mert fegyveres bandák és nomádok gyakran garázdálkodnak ott.

Orbán Viktor miniszterelnököt az illetékes magyar kormányzati szervek tájékoztatták arról, hogy Etiópiában terrortámadásban életét vesztette egy magyar állampolgár. A miniszterelnök utasításának megfelelően a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium – együttműködve külföldi partnereikkel – jelenleg további információk beszerzésén dolgoznak, hogy az eset összes körülményére fény derüljön, beleértve azt is, vannak-e további magyar érintettjei a terrortámadásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.