Válságstábot alakított a német külügyminisztérium

Osztrák és német turistákat gyilkoltak meg Etiópiában

Öt külföldi turistát öltek meg ismeretlen fegyveresek Etiópia északkeleti részén, Afar térségében.

2012.01.18 07:59MTI

Az áldozatok állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra az etióp hatóságok. A támadók az Eritreával határos térségben végeztek a külföldiekkel - közölte a televízió a védelmi minisztériumra hivatkozva.
   
A Bild című német újság internetes oldalán azt közölte, hogy egy német és egy osztrák állampolgárt lelőttek, egy másik német pedig súlyosan megsebesült a támadásban. Két németet elhurcoltak a támadók - fűzte hozzá a Bild biztonsági forrásokra hivatkozva.
   
A Vörös-tenger partján fekvő, sivatagos Afari terület külföldiek számára nem biztonságos térség, ahol fegyveres bandák és nomádok gyakran garázdálkodnak.
   
A német külügyminisztérium válságstábot hozott létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.