Ő a hadsereg főparancsnoka

Kim Dzsong Un meglátogatott egy páncélos hadosztályt

Kim Dzsong Un, a közelmúltban elhunyt észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il fia és utóda meglátogatott egy páncélos hadosztályt.

2012.01.01 13:55MTI
Fotó: MTI

Miután csütörtökön befejeződött Kim Dzsong Il gyászszertartása, a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának politikai bizottsága hivatalosan is a hadsereg főparancsnokának nevezte ki Kim Dzsong Unt.

"A kedves és tisztelt Kim Dzsong Un elvtársat" apja október 8-án kiadott rendeletével nevezték ki erre posztra a KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökség jelentése szerint.

A látogatásra a hadosztály katonáinak kitüntetése alkalmából került sor. Phenjan előzőleg vasárnap felszólított a népet és a hadsereget, hogy haláláig védelmezze az ország új vezetőjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.