Áll a Toyota és a Honda bangkoki gyára

Még hetekig pusztíthatnak a thaiföldi áradások

További hat hétig is eltarthatnak a thaiföldi árvizek, amelyek miatt 356 embert meghalt és több mint 110 ezer otthona elhagyására kényszerült, közölte szombaton az ország miniszterelnöke.

2011.10.22 10:09MTI

A délkelet-ázsiai országban július óta pusztítanak az intenzív monszunesők okozta áradások. Az ország egyharmada  víz alatt áll, az anyagi kár milliárd dollárokkal mérhető, és csaknem 700 ezer ember - főleg fővárosi ipari dolgozó - átmenetileg kénytelen szüneteltetni a munkát. A tevékenységüket felfüggesztő nagyüzemek között van a Toyota és a Honda bangkoki gyára.
   
A 9 milliós főváros, Bangkok nagyobb részét egyelőre elkerülte az ár, s két repülőtere is rendben működik.
   
Thaiföldön utoljára 1942-ben végzett ekkora pusztítást a víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.