Tizenöt és fél év börtönre ítélték

Sokáig ül majd a bukott tunéziai diktátor

Tizenöt és fél év szabadságvesztésre ítélték hétfőn távollétében Zin el-Abidin ben Ali elűzött tunéziai elnököt az ellene megkezdődött második perben.

2011.07.04 18:50MTI

A korábbi tunéziai elnököt fegyver- és kábítószer-birtoklásért, valamint régészeti műtárgyak jogtalan birtoklásáért ítélte el első fokon a tuniszi bíróság. Ben Alit ezen felül 54 ezer eurós pénzbüntetés kifizetésére kötelezte a testület.

Az elnök védőügyvédje, Akram Azouri politikai rágalomnak minősítette a ben Ali ellen folytatott eljárást.    

A volt elnök elleni első pert június 20-án tartották, amelyben ben Alit és feleségét - szintén távollétében - sikkasztás vádjával 35 év szabadságvesztéssel, valamint 45 millió eurós pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.
   
A tunéziai államfő január 14-én menekült feleségével Szaúd-Arábiába azt követően, hogy tömegtüntetéseken követelték a 23 éve hatalmon lévő politikus távozását. Az elnök feleségével érdekeltségeket szerzett a legnagyobb állami vállalatokban, és hatalmas vagyont halmozott fel.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.