A védelem kérte, az ügyészség bólintott

Megszűnik Strauss-Kahn házi őrizete

A Bloomberg televízió közölte: már pénteken megszüntetheti a bíróság Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjének a házi őrizetét, miután a New York-i ügyészség elfogadta a védelem erre irányuló kérelmét másfél hónappal azután, hogy a francia férfit nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt az amerikai hatóságok letartóztatták.

2011.07.01 17:54MTI

Hírügynökségi értesülések szerint Staruss-Kahn és felesége, Anne Sinclair már meg is érkezett arra a manhattani bíróságra, ahol helyi idő szerint 11:30-kor megkezdődik majd a soron kívüli meghallgatás, előre láthatóan óriási sajtóérdeklődés mellett.

A meghallgatás előtt sem a francia politikus, sem ügyvédje nem mondott semmit a rájuk várakozó újságírók tömegének.
   
Bár a házi őrizetből kiszabadul, a DSK-ként is ismert politikus az ügyészség álláspontja értelmében továbbra sem utazhat szabadon. Ha a fellebbviteli bíróságon Michael Obus bíró is támogatja a védelem kezdeményezését, DSK az egymillió dolláros óvadékot és a biztonsági letétként a házi őrizet kezdetén kifizetett ötmillió dolláros biztonsági letétet is visszakapja.
   
Az ügyészség a bírósági meghallgatás előtt nem adott további információkat az ügyre vonatkozóan, de egyes források úgy vélik, Obus várhatóan kedvezően fog dönteni a házi őrizet megszüntetéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.